Terveelliset kasviöljyt ovat aina olleet Becel-tuotteiden ydin. Tuotteemme valmistetaan auringonkukka- ja pellavansiemenöljyn ja rypsiöljyn sekoituksesta.

Terveelliset kasviöljyt

Terveelliset kasviöljyt ovat aina olleet Becel-tuotteiden ydin. Tuotteemme valmistetaan auringonkukka- ja pellavansiemenöljyn ja rypsiöljyn sekoituksesta, joten levitteissä on huomattavasti enemmän tyydyttymättömiä kuin tyydyttyneitä rasvoja. Becel-tuotteet täyttävät aina Sydänmerkkivaatimukset ja niille on myönnetty Sydänmerkki. Ne sisältävät luontaisesti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Tuotteet sopivat siis osaksi monipuolista ja terveellistä ruokavaliota.

lyhyt historia

Becel on ollut olemassa jo yli 58 vuotta. Lääkärit havaitsivat 1950-luvulla tyydyttyneiden rasvojen ja lisääntyneiden sydän- ja verisuonitautien välisen yhteyden. Unilever alkoi kehittää lääkäreiden pyynnöstä margariinia, jossa on enemmän tyydyttymättömiä kuin tyydyttyneitä rasvoja. Becel lanseerattiin Alankomaissa vuonna 1960 ja vuonna 1973 Suomessa.

 

Becel on pyrkinyt alusta lähtien valmistamaan tuotteita, jotka pohjautuvat tieteeseen ja ravitsemustutkimuksiin. Becel-tuotteiden koostumus on muuttunut vuoden 1960 lanseerauksen jälkeen sitä mukaa, kun tietous terveydestä ja rasvoista on lisääntynyt. Becel-tuotteiden perustana ovat yhä terveelliset kasviöljyt. Nykyisessä tuotevalikoimassa on erilaisia levitteitä ja ruuanvalmistukseen ja leivontaan tarkoitettuja juoksevia rasvoja.

Tiesitkö?

Kaikille Becel-tuotteille on myönnetty Sydänmerkki.

Sydänmerkki takaa sen, että tuote on parempi valinta rasvan laadun ja suolan määrän suhteen kategoriassaan.

Hyvinvointia kasviöljyistä

Auringonkukkaöljy on maultaan neutraali ja koostuu pääosin monityydyttymättömistä rasvoista. Monissa margariineissamme käytetään rapsi- ja auringonkukkaöljyjen sekoitusta kerta- ja monityydyttymättömien rasvahappojen välisen tasapainon aikaansaamiseksi.

 

Pellavansiemenöljy sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvoja ja sitä käytetään yhdessä muiden öljyjen kanssa oikeanlaisen rasvakoostumuksen aikaansaamiseksi. Siinä on runsaasti omega-3-rasvahappoja (alfalinoleenihappoja), jotka on saatava ravinnosta, sillä keho ei pysty itse tuottamaan niitä.

 

Rypsiöljy koostuu suurimmaksi osaksi kertatyydyttymättömistä rasvoista, mutta siinä on myös runsaasti omega-3-rasvahappojen (alfalinoleenihappo) ja omega-6-rasvahappojen (linolihappo) kaltaisia monityydyttymättömiä rasvoja.