Seesamilohi

Japanilainen twisti tuo kivaa vaihtelua ruokaan. Tämä annos on viimeistellään granaattiomenan siemenillä ja basilikalla!

4 annosta | 30 minuuttia

Ainesosat

3 rkl Becel juoksevaa Manteli- & Kookosöljyllä
4 Lohifileetä (n. 150g/file)
1 Kesäkurpitsa
2 Avokadoa
2 punasipulia
6 Salottisipulia
200 g Lehtikaalia
1/2 Granaattiomena (siemenet)
1 ruukku Basilikaa
Kastike
1 dl Vettä
3 rkl Soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 Valkosipulinkynsi
1 Limen mehu
2 rkl Seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Leikkaa kesäkurpitsa 1cm paksuisiksi paloiksi, halkaise punasipulit ja leikkaa salottisipulit siivuiksi. Sivele kasvikset ja lohifileet Becel manteli- & kookos juoksevalla kasviöljyvalmisteella.  
  2. Paista vihannekset kuumalla pannulla niin, että ne  saavat kauniin värin. Siirrä kasvikset uunivuokaan, lisää lehtikaali ja laita ne 70°C-asteiseen uuniin.
  3. Lisää kuumalle pannulle hieman Becel juoksevaa manteli- ja kookosöljyllä ja paista lohifileitä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Lohen sisälämpötilan tulisi olla noin 48 °Castetta.
  4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Kiehauta nopeasti kattilassa vesi, soija ja seesamiöljy sekä pieneksi pilkottu valkosipuli. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon limen mehu sekä seesaminsiemenet. Sekoita kastike kasvisten joukkoon.
  5. Asettele kasvikset lautaselle ja asettele lohifileet niiden päälle. Lisää avokado-siivut.
  6. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja basilikalla.