Granola

Tämä on hyvä perusohje granolaa varten. Voit vaihdella marjoja ja pähkinöitä mielesi mukaan. Kokeile myös erilaisia siemeniä ja kuivattuja hedelmiä!

10 annosta | 90 minuuttia

Ainesosat

7,5 dl Kaurahiutaleita
2,5 dl Pilkottuja manteleita
2,5 dl Cashew-pähkinöitä tai muita pähkinöitä makusi mukaan
2 dl Kookoshiutaleita
0,5 dl Ruokosokeria
0,5 dl Agavesiirappia
0,5 dl Becel juoksevaa Manteli- & kookosöljyllä
1 tl suolaa
2,5 dl Kuivattuja marjoja makusi mukaan

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 175°C-asteeseen.
  2. Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, kookoshiutaleet ja ruokosokeri kulhossa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa agave-siirappi, Becel juokseva Manteli- & kookosöljyllä sekä suola.
  4. Yhdistä molemmat seokset, sekoita ja kaada kahdelle uunipellille.
  5. Paista 1h 15 min, käännelle noin 15 minuutin välein saadaksesi tasaisesti paistuneen lopputuloksen.
  6. Kaada granola laakeaan astiaan ja lisää kuivatut marjat. Sekoita.
  7. Säilytä jäähtynyt granola ilmatiiviissä astiassa.