Monipuolisesti myös vegaanina

Vegaaniruokavaliossa syödään yksinomaan kasvikunnan tuotteita. Hyvin suunniteltu vegaaniruokavalio sisältää monipuolisesti viljatuotteita, vihanneksia, juureksia, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä, marjoja, hedelmiä ja kasviöljyjä. B12- ja D-vitamiinin, riboflaviinin, kalsiumin, raudan, sinkin, jodin ja seleenin saantiin tulee kiinnittää erityistä huomiota ja varmistaa käyttämällä täydennettyjä elintarvikkeita ja/tai tarvittaessa ravintolisiä.

Riittävän proteiinin saannin turvaamiseksi tulee päivittäin syödä usealla aterialla hyviä kasvikunnan proteiinilähteitä, kuten papuja, herneitä, linssejä, soijaa, kasviproteiinituotteita, pähkinöitä, manteleita ja siemeniä.

lautasmalli toimii vegaanillakin

Valitse lautasmallin mukaisesti:

  • kolmannes lautasesta täytetään proteiinipitoisella kasvikunnan tuotteella
  • kolmannes muilla tuoreilla tai kypsennetyillä kasviksilla
  • kolmannes hiilihydraattilisällä, kuten perunalla, pastalla tai riisillä, kauralla tai ohralla.

Erityisen tärkeää on huolehtia, että päivittäisestä ruokavaliosta saadaan riittävästi välttämättömiä omega-3-rasvahappoja (linoli- ja alfalinoleenihappoja). Vegaaniruokavaliossa on niukasti pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja, joita yleensä saadaan kalan rasvasta. Onneksi elimistö pystyy muodostamaan niitä kasviöljyjen omega-3-rasvahapoista. Siksi vegaaniruokavalioon suositellaan päivittäiseen käyttöön runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältäviä kasviöljyjä (esim. rypsi-, pellavansiemen-, camelina-, saksanpähkinä-, hampunsiemenöljy) ja niistä valmistettuja, vähintään 60 % rasvaa sisältäviä levitteitä.

Becel-levitteet ovat näiden tärkeiden omega-3-rasvahappojen hyviä lähteitä, koska valmistuksessa käytetään rypsi- ja pellavansiemenöljyjä.

Vegaaniruokavalioon sopivat Becel-tuotteet:

 

Becel Kevyt 38% 400 & 600g

Becel Original 400g

Becel Oliivi 38% 400g

Becel Avokado- & Limeöljylevite 375g

Becel Saksanpähkinäöljylevite 375g

Becel Oliiviöljy & Basilika 375g - UUTUUS!

Becel Luomu 400g

Becel Original Juokseva kasviöljyvalmiste 500ml

Becel Manteli- & Kookosöljy juokseva kasviöljyvalmiste

Becel Avocado Juokseva kasviöljyvalmiste