Terveys ja kestävä kehitys

Miten terveys ja kestävä kehitys liittyvät toisiinsa?

Ravinnosta puhuttaessa terveys ja kestävä kehitys kulkevat käsi kädessä. Ruokavaliolla on suuri vaikutus terveyteemme ja lähes neljäsosa koko maailmaan kasvihuonepäästöistä on peräisin elintarviketuotannosta. Siksi syömämme ruoka on tärkeää sekä terveyden että ympäristön kannalta.

Kasvipohjaisista tuotteista hyvää sinulle ja ympäristölle

Tuotteemme sisältävät pellavansiemen,- auringonkukka- ja rypsiöljystä peräisin olevia kasviöljyjä, joissa on runsaasti hyviä tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Becel-tuotteet sopivat siis loistavasti suomalaisiin ravintosuosituksiin, joiden mukaan tyydyttyneitä rasvoja sisältävät ruokarasvat tulisi vaihtaa tyydyttymättömiä rasvoja sisältäviin tuotteisiin. Alla oleva kuva tiivistää ravintosuositukset:

Eläinperäisiä tuotteita vähentämällä ja kasvipohjaisten elintarvikkeiden kulutusta lisäämällä voi myös vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeensä. Kaikkien ei suinkaan tarvitse ryhtyä kasvissyöjiksi, mutta muutaman liha-annoksen korvaaminen kasviksilla vaikuttaa suuresti niin ilmastoon kuin terveyteenkin.