Erikoisruokavaliot

Kaikki ruoka-aineet eivät välttämättä sovi meille kaikille. Erityisruokavalioissa vältetään tiettyjä ruoka-aineita, koska ne aiheuttavat allergiareaktioita tai muunlaisia yliherkkyysoireita. Suomessa yleisiä erityisruokavalioita ovat mm. laktoosi-intoleranssi ja maitoallergia. Onneksi kaupan laajasta elintarvikevalikoimasta löytyy paljon vaihtoehtoja, jotta myös nämä yksilölliset ruokavaliot voidaan koostaa terveellisen ruokavalion periaatteiden mukaisesti.

 

Maitoallergia

Maito-allergia on eri asia kuin laktoosi-intoleranssi. Maito-allerginen on herkistynyt maidon proteiineille. Elimistö käsittää ne ikään kuin vieraina aineina ja alkaa muodostaa puolustautuakseen vasta-aineita. Tämä aiheuttaa erilaisia oireita, esimerkiksi ihottumaa, oksentelua, ripulia ja vatsakipuja. Oireet voivat ilmaantua välittömästi ruoan nauttimisen jälkeen tai vasta 2-4 tunnin kuluttua ruokailusta.

Maitoallergia on yleinen pikkulapsilla, mutta menee useimmiten ohi jo 2-3 vuoden iässä tai viimeistään ennen kouluikää. Aikuisilla maitoallergia on harvinainen.

Maitoallergiaa hoidetaan välttämällä kokonaan maitoa ja maitoproteiinia sisältäviä ruokia. Maitoallergisen lapsen hoidosta tulee aina keskustella terveydenhuollon kanssa.

 

Maidottomat Becel-tuotteet:

Becel Kevyt 38% 400g & 600g

Becel Original 400g

Becel Oliivi 38% 400g

Becel Avokado- & Limeöljylevite 375g

Becel Saksanpähkinäöljylevite 375g

Becel Oliiviöljy & Basilika 375g - UUTUUS!

Becel Original Juokseva kasviöljyvalmiste 500ml

Becel Manteli- & kookosöljy juokseva kasviöljyvalmiste

Becel Avokadoöljy juokseva kasviöljyvalmiste